Nevezési sorszáma: 04

pulyka1

Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg pulykamell
20 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt
0,5 l főzőtejszín
kevés vaj az edény kenéséhez
kevés só

A filézett, hidegvízzel leöblített pulykamellet (esetleg csirkemellet) gyerektenyérnyi darabokra szelem. Lisztbe, felvert – megsózott tojásba és reszelt sajtba forgatom a darabokat. Kivajazott jénaiba helyezem őket, szorosan egymás mellé. Főzőtejszínnel nyakon öntöm, hogy minden darabot bőven ellepjen. A jénai edény tetejét ráteszem és előmelegített sütőben (kb.1 óra) aranybarnára sütöm. A tejszínt és a vajat beszívja a fehérhús. Nagyon omlós és édeskés ízű lesz az étel. Vajban sütött szeletelt krumplival és gyümölcskompóttal tálalom.

Jó étvágyat!

pulyka2


Go to the main page

By