grillázs

JELIGE: Grillázs kedvenc

KATEGÓRIA:  kedvenc süteményem    

ÉTEL NEVE: Grillázs torta

ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA:

A tészta hozzávalóit kétszer sütjük meg tortalapnak, tehát 2 tortalapunk lesz, 3-3 tojásból. Mindegyik tortalapot kettévágjuk. A grillázshoz való cukrot megpirítjuk, bele forgatjuk, az apróra vágott diót s a dióval együtt tovább pirítjuk kicsit, de ügyelünk rá, hogy ne égjen oda. Deszkára borítjuk, sodrófával lelapítjuk és hűlni hagyjuk. Eközben a töltelékhez való tojásokat egészben gőz felett keményre verjük a cukorral. Ha kicsit hűl, hozzá keverjük a vajat. A meghűlt grillázst apróra törjük sodrófával, vagy esetleg dió darálónak a nagyobb lyukú daráló részével. Átszitáljuk az apraját a tojás krémbe keverjük, a nagyobb darabokat meghagyjuk díszítésnek. Ezután a krémmel megtöltjük a tortalapokat, a krémből annyit hagyunk, hogy a tetejét és az oldalát közben be tudjuk borítani vele. A bekent tortalapokat megszórjuk a nagyobb grillázs darabokkal.

HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA:

Tészta: 3 tojás, 5 dkg kr. cukor, 6,5 dkg darált dió, 6,5 dkg liszt, kevés sütőpor

Töltelék: 4 tojás, 20 dkg kr. cukor, 30 dkg vaj

Grillázs: 12 dkg kr. cukor, 8 dkg apróra vágott dió

ELKÉSZÍTÉS IDEJE: kb. 2 óra

Az elkészített finomságokat

                                                           – nem kívánom

élőben bemutatni falunapon.


Go to the main page

By