„Kaposvári Kistérség Szakrális Öröksége”- FOTÓPÁLYÁZAT 2011

A Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulás a Kaposvári Kistérségi Közkincs-Kerekaszatallal közösen FOTÓPÁLYÁZATOT ír ki a „Kaposvári Kistérség Szakrális Öröksége” címmel a következő altémákban:

I. Templomok és templomtornyok, kápolnák

II. Szakrális terek: szószékek, oltárok, úrasztala, orgonák…

III. Haranglábak

IV. Kisműemlékek: Kőkeresztek, bádogkeresztek szobrok, keresztutak, kálváriák.

A pályázat célja, hogy felhívjuk a figyelmet a Kaposvári Kistérségben található történeti értéket képviselő, nem egyszer művészi kvalitással bíró szakrális emlékeinkre.

A pályázatra bárki jelentkezhet altémánként legfeljebb 3 db 18×24 cm-es méretű fekete-fehér vagy színes fotóval (fotópapíron). CD mellékletként kérjük megküldeni a fotókat digitálisan is JPEG formátumban, felbontás min. 150 dpi!

A beadott pályázatok a Kaposvári Kistérségi Közkincs-Kerekasztal tulajdonában maradnak.

Nevezési díj nincs!

Pályázni mindegyik altémában lehet profi, amatőr és ifjúsági kategóriában. A pályázó maga dönti el, hogy melyik kategóriában nevez.

Kategóriák:

– Profi

– Amatőr

– Ifjúsági ( a 15 éven aluliak pályázatát várjuk).

A pályázathoz kérjük, csatolja a pályázó adatait, és a beadott képekkel kapcsolatos nevezési lapot!

Az altémát kérjük pontosan megjelölni!

Csak azok a pályázatok vesznek részt a pályázaton, ahol a kötelezően kitöltendő nyilatkozatot a pályázó a pályaművekhez csatolta.

A pályázat beadásának helye: Kaposvári Többcélú Kistérségi Társulás (4K), 7400, Kaposvár, Berzsenyi u.9.

Beadási határidő: 2011. május 15.

Érdeklődni: Kiss Réka, 0630/298-3852 lehet!

A legjobb pályázatokat témakörönként és kategóriánként díjazzuk, és a válogatott pályamunkákból kiállításokat szervezünk kistérségünk településein 2011-ben.

A nyertesek nevét és a győztes fotókat a www.ktkt.hu honlapon publikáljuk, a későbbiekben kiadványok készítéshez használjuk fel.

A Kaposvári Kistérség településeinek jegyzéke: (Ezen települések szakrális emlékeinek megörökítését várjuk!)

Alsóbogát, Baté, Bodrog, Bőszénfa, Büssü, Cserénfa, Csoma, Csombárd, Ecseny, Edde, Felsőmocsolád, Fonó, Gadács, Gálosfa, Gölle, Hajmás, Hetes, Igal, Juta, Kaposgyarmat, Kaposhomok, Kaposkeresztúr, Kaposvár, Kazsok, Kercseliget, Kisgyalán, Magyaratád, Magyaregres, Mernye, Mezőcsokonya, Mosdós, Nagyberki, Orci, Osztopán, Patalom, Polány, Ráksi, Sántos, Simonfa, Somodor, Somogyaszaló, Somogygeszti, Somogyjád, Somogysárd, Somogyszil, Szabadi, Szentbalázs, Szentgáloskér, Taszár, Újvárfalva, Várda, Zimány, Zselickislak, Zselicszentpál.

A pályázat szövege és a Jelentkezési lap letölthető innen: link

By

2714