fejlec

2011. december elején egy országos kampány indult „Keresd a helyit” címmel a Valóságunk Alakítása Napról-Napra (VAN) Alapítvány szervezésében. A kampány fókuszában a helyi, azaz az adott régió termékeinek életvitelünkre és jövőnkre gyakorolt hatásának megismertetése áll.

Egyesületünk a kampány részletes leírásával megkereste tagjait, hogy összegyűjtse azokat a helyi termelőket és szolgáltatókat, akik szívesen részt vennének a kampányban és hozzájárulnak ahhoz, hogy a kampány honlapján (www.keresd-a-helyit.hu), a termelői adatbázisban szerepeljenek.

Egyesületünk fórumain is hirdette a kampányt (2011.december 1. Hetes, 2011. december 19. Somogyaszaló), ahol a résztvevők között kiosztásra kerültek az adatlapok, melyek az adatbázis összeállításához szükségesek. A szervezők kérésének megfelelően, az összegyűjtött adatokat – Észak-Kaposi Helyi Termelő Partnerek címmel – részükre továbbítottuk. Az Észak-Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület LEADER HACS illetékességi területéről összesen 11 helyi termelő és 3 szolgáltató küldte meg adatait.

Fontos része lesz a népszerűsítő akciónak az is, hogy a kampány logójával
ellátott több ezer környezetbarát – ingyenes – csomagolóanyag eljusson a termelőkhöz, melyben Egyesületünk is szerepet vállal.

Észak-Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület

By

3622