máglyarakás

JELIGE: A falu végéről…

KATEGÓRIA: kedvenc süteményem

ÉTEL NEVE: Máglyarakás

ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA:

Az almát meghámozom, lereszelem, majd 1 kiskanál fahéjat és 2 csomag vaníliás cukrot adok hozzá. Hagyom állni, hogy jól összeérjen. A kifliket felszeletelem, tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadok 1 vaníliás cukrot és 2-3 evőkanál porcukrot, majd fehéredésig kikeverem. Ha kivilágosodott és habos jellegű lett akkor elkezdem keverés közben hozzáadni a tejet és egy evőkanál baracklekvárt. Ez után hozzáadom a tejes szószt a kifli karikákhoz és néha megkeverem, hogy az összes kifli magába szívja.
Margarinnal kikenek egy tepsit és egy kevés zsemlemorzsával megszórom, majd erre jöhetnek a kiflik.
Az almát a kiflik tetejére halmozom, nem baj ha nagyon leveses lesz. Ezt az egyveleget berakom az előmelegített 180 fokos sütőbe és 30-40 percig sütöm.
Ha letelt az idő a tojásfehérjét felverem habnak, majd bele adok egy kanál citromlevet és további 2 percig verem. Ez után hozzáadok még 1 kanál porcukrot és egy kanál baracklekvárt és tovább verem még 2 percig.
Kiveszem a készre sült almás kifliket és óvatosan a tetejére simogatom a habot. Díszítésként egy villával csíkokat, pöttyöket vagy rácsot formázok rá és vissza teszem a sütőbe annyi időre, míg a teteje barnára pirul(5-10 perc kb.).
Ha elkészült várjunk vele kb. 20 percet felvágás előtt, mert frissen szétesik.

HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA:

Hozzávalók:

4-5 kifli
3-4 szem alma(lehetőleg savanyú fajta)
1 kávéskanál őrölt fahéj
3 csomag vaníliás cukor
5 tojás
3-4 evőkanál porcukor
1/2 liter tej
barack lekvár
margarin
1 kanál citromlé

ELKÉSZÍTÉS IDEJE:60 perc

Az elkészített finomságokat  – nem kívánom                                                                                                                          élőben bemutatni falunapon.

By

4490