medve

 

JELIGE:  A falu végéről…  
KATEGÓRIA:  
kedvenc pogácsám  
    
ÉTEL NEVE:  Medvehagymás-sajtos pogácsa  
ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA: A szoba-hőmérsékletű hozzávalókat összekeverem, kezdve a száraz összetevőkkel majd hozzá adagolom a nedves összetevőket, többek közt a tejben felfuttatott élesztőt és végül az apróra vágott medvehagymát. Alaposan összegyúrom a tésztát, majd 1 órán át kelesztem. A kelesztést követően a tésztát még egy kicsit átgyúrom, majd kinyújtom kb. 1-1,5 ujjnyi vastagra és kiszaggatom. A pogácsák tetejét megkenem tojással és sajtot szórok rájuk, majd 200°C-on 20-30 perc alatt kisütöm őket.  
HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA: 60 dkg liszt (20 dkg rétes liszt, 40dkg finomliszt)
25 dkg sütő margarin
2 dl tejföl
1 tojás
1 dl tej
1 tasak szárított élesztő
1 kk cukor
3 kk só
20 dkg trappista sajt (a tésztába)

2 csokor medvehagyma aprítva
2 kk sikér
+1 tojás a tetejére és még egy kevés sajt

 
ELKÉSZÍTÉS IDEJE:  kb. másfél óra mindennel együtt  

Az elkészített finomságokat

 
                                                        – nem kívánom

élőben bemutatni falunapon.

 

By

4469