JELIGE: | A falu végéről… | ||
KATEGÓRIA: | |||
kedvenc pogácsám | |||
ÉTEL NEVE: | Medvehagymás-sajtos pogácsa | ||
ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA: | A szoba-hőmérsékletű hozzávalókat összekeverem, kezdve a száraz összetevőkkel majd hozzá adagolom a nedves összetevőket, többek közt a tejben felfuttatott élesztőt és végül az apróra vágott medvehagymát. Alaposan összegyúrom a tésztát, majd 1 órán át kelesztem. A kelesztést követően a tésztát még egy kicsit átgyúrom, majd kinyújtom kb. 1-1,5 ujjnyi vastagra és kiszaggatom. A pogácsák tetejét megkenem tojással és sajtot szórok rájuk, majd 200°C-on 20-30 perc alatt kisütöm őket. | ||
HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA: |
60 dkg liszt (20 dkg rétes liszt, 40dkg finomliszt) 25 dkg sütő margarin 2 dl tejföl 1 tojás 1 dl tej 1 tasak szárított élesztő 1 kk cukor 3 kk só 20 dkg trappista sajt (a tésztába) 2 csokor medvehagyma aprítva |
||
ELKÉSZÍTÉS IDEJE: | kb. másfél óra mindennel együtt | ||
Az elkészített finomságokat |
|||
– nem kívánom | |||
élőben bemutatni falunapon. |