Kiadja: Juta Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Pályázat a Sportbüfé működtetésére

A Képviselő-testület pályázatot hirdet a jutai sportpályán lévő (237. hrsz.) sportöltöző emeleti részének működtetésére.

A  bérlő tevékenységével szembeni  elvárások:

– szervezi a szabadidő hasznos eltöltését programok szervezésével,

– a büfét korlátozott nyilvánossággal működteti,

– a büfé környezetét rendben tartja.

A pályázatot írásban 2010. szeptember 1-ig zárt borítékban kérjük Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testület címére benyújtani!

—————————————————————————————–

Meghívó a Falunapi programokra

2010. szeptember 11.

Folyamatos programok, reggeltől:

9.00    A Főzőcsapatok megkezdik a főzést, kispályás focibajnokság indul, akadályverseny, hagyományőrző játékok, JIKE vetélkedő, strandröplabda bajnokság, csocsó, ulti, biliárd, ÚMVP sátor, Optimizmus sátor, Tök-sátor, Lángos sütés, Hami-dog, Gyógysátor, Büfé, kürtős-kalács henna festés, ringlis, ugráló vár, trambulin,  baba- játszóház, lufi-hajtogató  bohóc,  , portrérajzolók, méta, ytong szobrászat.

10.30    Festmény-kiállítás megnyitója a könyvtárban

11.00    Ünnepélyes megnyitó és alapkőletétel – ejtőernyős célba ugrás meglepetéssel

12.00    Ebéd, Éhl Fülöp mesterszakács

13.00-20.30-ig programok: Néptáncbemutató, Ring SC, Rendőrtoborzás, Mókus – motoros kaszkadőr show, A legerősebb Amazon és Falu bikája erőverseny, Ősz Gabriella énekel, Modellező repülő bemutató – cukoreső, Ametiszt Tánc és Sport Egyesület bemutatója, Színész növendékek musical és operett- műsora, Eredmény-hirdetés,  tombolasorsolás, Meglepetés-műsor, majd: Zene, tánc – The Connector együttes.

Várjuk a főzőcsapatok jelentkezését!

A képviselő-testület döntése alapján minden olyan csapat, aki legalább 20 fő étkezését biztosítja, 10 000,-Ft támogatásban részesül, számla ellenében. (A számlát kérjük így kiállíttatni: Juta Község Önkormányzata, 7431 Juta, Hősök tere 8.) Főző-eszközökről mindenki maga gondoskodik, műanyag tányért és evőeszközt minden csapat kap.

Szponzori támogatásokat és tombolatárgyakat  tisztelettel kérünk és elfogadunk!

Jelentkezés a főzőversenyre 2010. szeptember 1-ig, személyesen vagy tele-fonon: 00-36-30-20-570-5100, Oros Andrásnál, s kérjük a támogatásokat is Oros Andrásnak átadni, a támogató személyének megjelölésével.

———————————————————————————————–

A tanévnyitó

a Jutai Általános Iskolában: 2010. szeptember 2-án, 18 órakor lesz.

——————————————————————————————–

A háziorvos értesíti

a betegeket, hogy augusztus 26-án és 27-én nem lesz rendelés.

——————————————————————————————-

Beiskolázási támogatás

A Képviselő-testület, mint eddig minden évben, az idén is megszavazta az iskolakezdési támogatást az általános- és a középiskolás tanulóknak, valamint a felsőoktatásban részesülőknek. A kifizetés feltétele a középfokú és a felsőfokú tanulmányokat folytató diákoknak az iskolalátogatási igazolás. A kifizetés helye a pénzügyi iroda,

2010. augusztus 30. napjától szeptember 10-ig.

A felsőoktatásban résztvevők szeptember végéig vehetik fel a támogatást.

A támogatást Juta településen állandó lakcímmel rendelkező, nappali képzésben részesülő tanulók vehetik fel!

———————————————————————————————

A konyha működéséről

Az önkormányzat által működtetett konyha az idei évben CÉDE támogatással, ill. azt saját erővel kiegészítve, összesen mintegy 7 millió forintból, teljesen megújult. Azt felsorolni, hogy mi új, nehezebb, mint leírni mi maradt a régi. Megújult a teljes gépészet, fűtés, világítás, elektromos és gáz- berendezések, bútorzat, nyílászárók, szociális helyiség, burkolatok. Ami a működéshez elengedhetetlen, szellőztető berendezés kiépítésére került sor. A konyha idén nyáron rendhagyó módon, nem zárt be. Részben azért, mert nem volt szükség nyári nagy-takarításra, s vállaltuk Mezőcsokonya község szociális étkezőinek ellátását, mintegy 32-35 adag étel elkészítését naponta. A másik rendhagyó körülmény, hogy a somogyjádi építkezé-sek miatt a jádi óvodások kicsiny csoportja a jutai óvodában kapott és kap ellátást, szeptember 6-ig.

Az idei év az első, amikor meghirdettük a  kormány által felajánlott normatív támogatásból biztosítható nyári gyermekétkeztetést. A kezdeményezés sikeres, a jogosultak nagy része igényelte az ellátást. S nem utolsó sorban, a helyi szociális és vendég-étkezést is biztosítani kellett egész nyáron. A felsorolt okok miatt egy fő közcélúként alkalmazott szakács segíti a működtetést.

———————————————————————————————

Nagy siker volt – Horgásztábor

A Jutai Sporthorgász Egyesület 2010. augusztus elején Somogysárdra  gyermek- és ifjúsági horgásztábort szervezett, melyre  a 8-16 év közötti korosztálynak lehetett jelentkezni.

13 horgászni vágyó fiatal gyűlt össze, hogy tapasztalatokat szerezzen, s tájékozódjon a sporthorgászat rejtelmeiről. A színes programokkal tarkított táborban ismeretterjesztő előadások hangzottak el.

Első nap Kóbor Balázs halbiológus, aki kiváló sporthorgász is egyben, tartott a halfajtákról, s élőhelyükről előadást, amit az ifjú tanoncok nagy érdeklődéssel fogadtak. Második nap Mike József versenyhorgász a spiccbotozás rejtelmeibe avatta be a jövő versenyzőit. Harmadik nap a 14 év feletti fiataloknak Fülöp József, – aki a Deseda Horgász-egyesület titkára -, felkészítést tartott horgászati alapismeretekből. Ezt követően az 5 horgász-palánta sikeres horgász-alapvizsgát tett.

Az előadásokat naponta természetesen horgászat követte, ahol kisebb-nagyobb sikerrel, mindenki fogott halat. A táborzárás nagy eseménye a horgászverseny volt. A verseny díjait Hivatal Nándorné polgármester  adta át. Ezt követően egy finom bográcsgulyással vendégeltük meg az odalátogató szülőket és vendégeket, s azzal az elhatározással zárult a tábor, hogy jövőre megismételjük.

Megköszönjük mindazoknak, akik nélkül ez a tábor nem jöhetett volna létre:

Juta Község Önkormányzata, Fehérvári József (tógazda),Stanics Zoltán, Stanicsné Tóth Tímea, Horváth Attilláné, Kóbor Balázs, Mike József, Fülöp József, Barina Zsolt,

a horgászegyesület vezetősége:Stadler György, Kutas Kálmán, Horváth Attila.

A fényképek megtekinthetők a:  www.fehervarito.extra.hu-n.

Írta: Stadler György

Letölthető: Jutai Hírlevél 2010 augusztus


By

859