JELIGE: | „fatányéros” | |
KATEGÓRIA: | ||
kedvenc főételem | ||
ÉTEL NEVE: | Jutai vegyes fatányéros | |
ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA: | 1. A burgonyát kockákra vágom, rövid ideig ecetes vízben áztatom. Lecsöpögetem és olajban kisütöm. 2. A vöröshagymát vékony karikákra vágom, liszttel meghintem, és bő forró oljaban arany sárgára sütöm. ( sütés közben, a sütő vilával kevergetem, így nem ragad össze.) Tányérra szedem. 3. A tarját vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom klopfolóval megveregetem. A májból vékony szeleteket vágok, a szélét bevagdosom. A tarját, és a májat is lisztbe forgatom, és kevés forró olajban rövid ideig sütöm. A hús szeleteket és a májat egymás mellé helyezem a fatányérra megszórom a sült hagymával. 4. A szalonnát kakastaréj formára bevagdosom és forró olajban megsütöm, majd piros paprikába forgatom. 5. Gyorsan tálalom mielőtt kihűlne, a májat sózom borsozom krumplit megszórom apróra vágott zöldség zöldjével. A tálat paprikával, paradicsommal, uborkával díszítem. Jó étvágyat hozzá! |
|
HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA: | 4 szelet tarja,10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 4 db nagy vöröshagyma, liszt olaj, 30 dkg sertés máj, 50 dkg burgonya, zöldség zöldje. | |
ELKÉSZÍTÉS IDEJE: | ||
Az elkészített finomságokat – nem kívánom |
||
élőben bemutatni falunapon. | ||