fatányéros

JELIGE:  „fatányéros”
KATEGÓRIA:    
kedvenc főételem
ÉTEL NEVE:  Jutai vegyes fatányéros
ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA: 1. A burgonyát kockákra vágom, rövid ideig ecetes vízben áztatom. Lecsöpögetem és olajban kisütöm.
2. A vöröshagymát vékony karikákra vágom, liszttel meghintem, és bő forró oljaban arany sárgára sütöm. ( sütés közben, a sütő vilával kevergetem, így nem ragad össze.) Tányérra szedem.
3. A tarját vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom klopfolóval megveregetem. A májból vékony szeleteket vágok, a szélét bevagdosom. A tarját, és a májat is lisztbe forgatom, és  kevés forró olajban  rövid ideig sütöm. A hús szeleteket és a májat egymás mellé helyezem a fatányérra megszórom a sült hagymával.
4. A szalonnát kakastaréj formára bevagdosom és forró olajban megsütöm, majd piros paprikába forgatom.
5. Gyorsan tálalom mielőtt kihűlne, a májat sózom borsozom krumplit megszórom apróra vágott zöldség zöldjével. A tálat paprikával, paradicsommal, uborkával díszítem. Jó étvágyat hozzá!
HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA:  4 szelet tarja,10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 4 db nagy vöröshagyma, liszt olaj, 30 dkg sertés máj, 50 dkg burgonya, zöldség zöldje.
ELKÉSZÍTÉS IDEJE:

Az elkészített finomságokat     – nem kívánom

élőben bemutatni falunapon.

 

 

By

4341