panky

JELIGE:                 Panky kedvence

KATEGÓRIA:      kedvenc főételem   

ÉTEL NEVE:        Mézes- mustáros-fokhagymás aprópecsenye rizzsel és zöldségmixszel

ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA:

1.      A vöröshagymát apró kockákra vágom, olajon pirítom. A hagyma sülése közben a húst apró kockákra vágom, majd a félkész hagymához teszem, serpenyőbe és együtt pirítom, sózom, borsozom, majoránnával és köménnyel is megfűszerezem.

2.    Időnkénti keverés mellett, megnézem a hús puhaságát, s hozzáteszem a mézet és a mustárt is, s a fokhagymát nyomva. Fűszerességét megnézem, s ha kell, még hozzá valami ízesítem.

3.   Amíg a hús készül, rizst főzök  hozzá.

4.   Paprikát, retket apró kockákra vágom, míg a sárgarépát vékony csíkokra, majd összekeverem egy tálba.

5.   Amikor elkészült a mézes- mustáros- fokhagymás husi, egy tányér egyik felére rizst merek, majd rá a mézes aprópecsenyét, a másik oldalra pedig a nyers zöldségmixet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA:

1 kg tarja, 3 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, olaj, 4 ev. méz, 1-2 ev. mustár (ízlés szerint), bors, kömény, majoránna, só, sárgarépa, retek, paprika, rizs

ELKÉSZÍTÉS IDEJE:  Kb. 1 óra.

Az elkészített finomságokat – nem kívánom

élőben bemutatni falunapon.

By

4421