JELIGE: Panky kedvence
KATEGÓRIA: kedvenc főételem
ÉTEL NEVE: Mézes- mustáros-fokhagymás aprópecsenye rizzsel és zöldségmixszel
ÉTEL KÉSZÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA:
1. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olajon pirítom. A hagyma sülése közben a húst apró kockákra vágom, majd a félkész hagymához teszem, serpenyőbe és együtt pirítom, sózom, borsozom, majoránnával és köménnyel is megfűszerezem.
2. Időnkénti keverés mellett, megnézem a hús puhaságát, s hozzáteszem a mézet és a mustárt is, s a fokhagymát nyomva. Fűszerességét megnézem, s ha kell, még hozzá valami ízesítem.
3. Amíg a hús készül, rizst főzök hozzá.
4. Paprikát, retket apró kockákra vágom, míg a sárgarépát vékony csíkokra, majd összekeverem egy tálba.
5. Amikor elkészült a mézes- mustáros- fokhagymás husi, egy tányér egyik felére rizst merek, majd rá a mézes aprópecsenyét, a másik oldalra pedig a nyers zöldségmixet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
HOZZÁVALÓK ANYAGHÁNYADA:
1 kg tarja, 3 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, olaj, 4 ev. méz, 1-2 ev. mustár (ízlés szerint), bors, kömény, majoránna, só, sárgarépa, retek, paprika, rizs
ELKÉSZÍTÉS IDEJE: Kb. 1 óra.
Az elkészített finomságokat – nem kívánom
élőben bemutatni falunapon.