Elnézést kérünk, mert a hírlevél nyomtatott változata hibásan, márciusi fejléccel került a postaládákba!

 

Jutai Hírlevél 2012. szeptember

Kiadja: Juta Község Önkormányzat Képviselő-testülete

                 

emberek

 

Bor, kultúra, gasztronómia

 

Falunapi rendezvényünk  a hagyományőrzés, kultúra, sport, gasztronómia és ismeretterjesztés jegyében szerveződött meg. Az Új Magyar-ország Vidékfejlesztési Program támogatására pályáztunk, s nyertünk el 760 000,- forintot. Ez az összeg tette lehetővé, hogy programokban gazdag napot szervezzünk, melyen kicsitől az idősekig minden korosztály megtalálta a kedvére való szórakozási lehetőséget.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a borongósnak ígérkező időjárás ellenére szép számú résztvevő gyűlt össze.  Jó volt együtt lenni, játszani, versenyezni,  beszélgetni, vidáman eltölteni  ezt a napot.  Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak akik eljöttek, jól érezték magukat,  és azoknak, akik segítettek abban, hogy ez a nap ünnepnap legyen.

Elsőként köszönet kedves vendégeinknek, a környező települések polgármestereinek, képviselőinek, jegyzőknek, a Kistérség és Munkaügyi központ vezetőinek, minden kedves barátnak, ismerősnek, hogy elfogadta meghívásunkat!

Örömünkre szolgál, hogy itt üdvözölhettük Gelencsér Attila urat, országgyűlési képviselőnket, aki számtalan más elfoglaltsága mellett megtisztelte a települést részvételével.

Kiemelt köszönet a főzőcsapatoknak, akik kora reggeltől  készítették a finom falatokat, majd jóltartottak majdnem 800 jó étvágyú vendéget. A meg-hirdetett főzőverseny olyan eredményesen zárult, hogy a döntés csak az lehetett, hogy mindenki a legjobbat, legízletesebbet főzte meg az adott hozzávalókból, így az első helyezést megosztva kapták a csapatok.

Köszönet: a  dolgozóknak akik a sátrak, a színpad építésén, berendezésén  fáradoztak, Oros Andrásnak, Bódis Bálintnak a hangosításért és a jó hangulat megalapozásáért. Köszönet Éhl Fülöpnek az erőverseny létrehozásáért és lebonyolításáért. Örültünk a színpadon bemutatkozó csapatoknak, a Somogytúri, Somogyaszalói, Magyaregresi, Somodori vidám fiataloknak, (akárhány évesek is..) Köszönjük a ”Szivárvány Nyugdíjas Klub” tagjainak,  a körjegyzőség és intézményei  dolgozóinak az előtte, alatta és utána végzett fáradságos munkát,valamint a falunap lebonyolításában segítő Bodzai Melindának, és Csima Petrának.

Támogatóink többek között: Szenna Község Önkormányzata, Somogyjád Község Önkormányzata, Magyaratád Község Önkormányzata, Közkincs Egyesület, COOP Kereskedelmi Zrt., KAVIZ Kft, Kaposújlaki Bázisugró S.E ejtőernyősei, Csányi Pékség,

Bocskor Sándorné, Erdmanné Álló Andrea, Csima Gyula, Fábián Gábor, Fucskár József, Gazda Zsuzsa, Gyura Tibor,  Hederics László, Horváth Éva,

Kovács Gábor, Majer József, Ormai Erika, Pavlin Lajos, Pogány Zoltán, Pohlné Klári Portik József Plébános úr, Sámócziné Sági Gyöngyi, Stadler Györgyné, Tarján Tamás,  Tóth Sándor, Vörös József, Vörösné Kántás Szilvia, Zsoldos László, és a sor folytatható….

 Legvégül, de nem utolsósorban köszönet Csimáné Varga Líviának, aki a programok összeállítását, meg-szervezését, fellépők meghívását végezte.

Köszönjük Lívia, az egész falu nevében!

 

foci

III. Jutai Strandfoci Bajnokság

 Harmadik alkalommal rendezik meg a jutai fiatalok az igen népszerűvé vált sportág versenyét.  2012. szeptember   15-én 8.00 órától várják a jelentkező csapatokat és  a   szurkolókat.

Nevezési díj 1000,-Ft/3 fő ami az ebédet is tartalmazza a verseny-zőknek.  Este levezetésképpen buli a Sport Büfében.

Esőnap szept. 22.

 

Az önkormányzat hírei

 

Örömmel számolunk be arról, hogy a Magyaregressel kötött megállapodással létrejött  Körjegyzőség működése zavartalan.
A Jutában újnak számító kollégák beilleszkedtek, s folyik nap, mint nap a megszokott munka.  A  somodori és a somogyaszalói képviselő-testületek által meghozott döntések szerint a körjegyzőség 2013 januártól remélhetően a két településsel kibővül.
Így a Körjegyzőségbe tartozó lakosságszám több, mint 3000 fő lesz.

A Belügyminisztérium döntése alapján Juta Község Önkormányzata 7 583 000,-Ft támogatásban részesült, a Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések megvalósítása címre benyújtott pályázatára. Ebből az összegből, ill. a kötelező önrészből, rövidesen olyan települési biztonsági rendszer kiépítésére kerül sor, ami reményeink szerint mind az átmenő, mind a kertek alatt megjelenő nem jószándékú látogatóink számát csökkenti.

A Juta Község Lakóinak Egészséges Életmódjáért  Közalapítvány nyerte el azt a vidékfejlesztési forrást, amiből az önkormányzat alatti pince megújul, s hamarosan hangulatos közösségi térként szolgálja tovább a falu lakóit.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy az adók befizetésének határideje szeptember 15. A be nem fizetett adók behajtását átadjuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Kérjük, hogy a Víziközmű Társulatnak nem teljesített közműfejlesztési hozzájárulásokat is szíveskedjen mindenki kiegyenlíteni.

 

Felhívás!

Évadnyitó suli-parti az iskolában szeptember 14-én pénteken 4 órától.

 

lepke

Jutai Hírlevél 2012. szeptember 

Kiadja: Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Felelős kiadó: Hivatal Nándorné polgármester www.juta.hu

 

By

4574