címer

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK  2010.

Tisztelt Választópolgárok!

2010. október 3-án polgármester, önkormányzati képviselők, megyei közgyűlési tagok választására kerül sor településünkön.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2010. szeptember 3-án 16 órakor lezárult az ajánlás.

A jelöltséghez szükséges és érvényes ajánlást az alábbi jelöltek szerezték meg.

Jelöltek, akikre szavazhatnak:

Polgármester jelöltek

Hivatal Nándorné Juta, Kossuth L. u. 10. független

dr. Solymosi Ferenc János Juta, Hősök tere 8.  Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Egyéni települési önkormányzati jelöltek

Az egyéni települési önkormányzati képviselők választásához szükséges szavazólapon az alábbi 15 jelölt neve szerepel ABC sorrendben. Szavazni 1, 2, 3, 4, 5 vagy 6 jelöltre lehet, mivel Juta községben legfeljebb 6 képviselő választható ez évben a módosított választási törvény alapján.

A jelöltek a következők:

Ágoston Attila Juta, Dózsa u. 2. független

Benke Józsefné Juta, Dózsa u. 45/c. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Buzsáki Angéla Juta, Széchenyi u. 15. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Buzsákiné Tóth Irén Juta, Széchenyi u. 15. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Csima Tibor Juta, Petőfi u. 1. független

Kószó András Mihályné Juta, Rákóczi u. 14. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Major János Juta, Szabadság u. 1/a. független

dr. Molnár Marcell István Juta, Dózsa u. 84. független

Nezdei József Zoltánné Juta, Búzavirág u. 22. független

Oros András Juta, Hősök tere 1/a. független

Spanenberger Csaba Juta, Nagy István utca 18. független

ifj. Stanics Zoltán Juta, Rákóczi u. 21. független

Török Ferencné Juta, Füredi u. 1. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Török Zoltán Ferenc Juta, Füredi u. 1. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség/Kereszténydemokrata Néppárt

Vajda Zoltán Juta, Rákóczi u. 67. független

A megyei közgyűlés tagjait listán választjuk. Listát pártok, társadalmi szervezetek állíthatnak. A pártok és társadalmi szervek listái kisorsolt sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon.

Vassné Enyedi Mária

helyi választási iroda vezetőjefalunap

Jutai Hírlevél 2010. szeptember

Kiadja: Juta Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Tisztelt Lakótársaink, Kedves Jutaiak!

Az idei Falunap rendhagyó, hisz nemcsak a szórakozásnak szenteljük ezt a napot, de a település életének több fontos eseményét is ünnepeljük.

Sok kétkedő, kételkedő hangot hallani, amely a Szennyvízelvezetés- és tisztítás című pályázatunk megvalósításával kapcsolatos. A Képviselő-testület számtalan ülésen foglalkozott a témával. Ma eljutottunk addig, hogy a közbeszerzéssel megbízott ügyvédi iroda kitűzte a nyertes kivitelező cég kihirdetését, ami 2010. szeptember 17-én lesz. Utána kezdődhet a kivitelezés, építés.

Ez a beruházás nem 1-2 éves, hanem évtizedes munka eredménye. Az, hogy eddig eljuthattunk, kellett a 2008-ban beadott, majd kisebb támogatással megajánlott pályázat, amit nem fogadtunk el. Úgy vélem, a 250 ezer forint, ill. az 5000,-Ft-os részlet, nagy teher minden családnak. Ennek a haszna nemcsak a ki nem fizetett szippantás díjában mérhető, hanem az össze nem szennyezett környezetünkkel is. Nem lehet mindegy, milyen Földet hagyunk gyermekeinkre, unokáinkra!

“Ha majd kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, kifogtad az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető.” Ezt a bölcs mondást még nem érezzük közvetlenül, csak látjuk a szélsőséges időjárást, a katasztrófákat, találgatjuk, hogy miért van olyan sok beteg embertársunk azok között is, akik jó körülmények között élnek. De gondolunk-e néha arra, milyen mérgező vegyszerek kerülnek  a földbe, a levegőbe, az ember „jóvoltából”?

Az a szennyvíztisztítás igazi haszna, hogy tiszta vizet engedünk vissza a patakba!

Kérem, nézzék el nekem ezeket az ünneprontó gondolatokat! Sok átvitázott este, átbeszélgetett sok óra végeredménye, hogy belevágunk a település eddigi legnagyobb beruházásába, melynek összköltsége 436 millió forint. 2010. szeptember hónapban megtörténik a nyertes kivitelező kihirdetése, aki azonnal megkezdi a lakókkal való személyes egyeztetést a kivitelezési munkákról. A jövő nyár végén megkezdődik a próbaüzem, minek ideje alatt a lakosság nem fizet szennyvízdíjat.

A beruházás Falunapi ünnepélyes elindítása egy nehézségekkel teli út kezdete, amelynek vége „végre”, a teljes infrastruktúrával rendelkező település!A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, a Mozgó Szakorvosi Szolgálat intézmények komplex akadálymentesítése

A szorgos elődöket dicséri az az orvosi rendelő, aminek felújítására az elmúlt évben pályázatot nyertünk. Ma már elvárás a teljes-körű akadálymentesítés, az akadálymentes parkolók kialakítása.

Az elkészült épület elsősorban belülről szépült meg, de az új ablakok, az új fűtési rendszer, az új mosdók, a parkoló és a kényelmes, fedett feljárók, mind az Önök kényelmét szolgálják.

Kérem, a megnyitó és az ebéd után nézzék meg az épületet, melyet 13-15 óráig nyitva tartunk. Bejárat a hátsó, Családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat ajtaján.

Az Óvoda avatásán ugyan már túl vagyunk, de az öröm változatlan, hogy ilyen szép, jól felszerelt, barátságos helyen tudhatjuk a falu picinyeit. 13-15 óráig az óvoda is megtekinthető, kérem, ismerjék meg belülről is!

Az Idősek Klubjában 10.30-kor megnyíló kiállítás látogatható egészen 16 óráig. Ne mulasszák el, hogy  a két jutai, s a kaposvári festő munkáit megnézzék!

Külön figyelmükbe ajánlom a megnyitón szereplő Gál Laurát, akinek csodás hangját már ismerhetjük a Karácsonyi koncertről, Falunapról.

Az idei évben szeretnénk egy nagy Karácsonyi Betlehemet készíteni a faluközpontba. Ehhez kérjük az Önök támogatását, amiért a „Szivárványos” lángossütők és a Töksátor szorgos dolgozói finom falatokkal kedveskednek!

Támogatásokat és felajánlásokat a tombolára elfogadunk, kérjük azt személyesen Oros Andrásnak átadni,  a támogató személyének megjelölésével. Tel.: 00-36-20-570-5100.

Részletesebb Falunapi programok a kihelyezett plakátokon és a www.juta.hu honlapon megtekinthetők.

Tisztelettel hívunk és várunk minden kedves Jutait a Falunapra,

hogy érezzük együtt jól magunkat!

A Képviselő-testület nevében: Hivatal Nándorné polgármester


tánc

By

965