Nevezési sorszáma: 04
Hozzávalók (4 személyre):
0,5 kg pulykamell
20 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt
0,5 l főzőtejszín
kevés vaj az edény kenéséhez
kevés só
A filézett, hidegvízzel leöblített pulykamellet (esetleg csirkemellet) gyerektenyérnyi darabokra szelem. Lisztbe, felvert – megsózott tojásba és reszelt sajtba forgatom a darabokat. Kivajazott jénaiba helyezem őket, szorosan egymás mellé. Főzőtejszínnel nyakon öntöm, hogy minden darabot bőven ellepjen. A jénai edény tetejét ráteszem és előmelegített sütőben (kb.1 óra) aranybarnára sütöm. A tejszínt és a vajat beszívja a fehérhús. Nagyon omlós és édeskés ízű lesz az étel. Vajban sütött szeletelt krumplival és gyümölcskompóttal tálalom.
Jó étvágyat!